Kategorier
Juridik

Fastighetsjurist fixade hyresavtal i Göteborg

Att äga en hyresfastighet medför en del pappersarbete. Man måste t.ex. se till att hyresavtalen innehåller rätt saker. Det fixar en fastighetsjurist i Göteborg.

När Mikael bestämde sig för att köpa en hyresfastighet i Göteborg visste han inte alls vad han gav sig in på. Huset var litet med åtta lägenheter, hur svårt kunde det vara? Det visade sig vara en hel del mer att tänka på än vad han var medveten om. En av dessa saker var hur hyresavtalen skulle utformas.

Det här förstod han var viktiga saker och bestämde sig för att ta kontakt med en jurist för att allt skulle bli rätt. Men innan han kunde börja med detta behövde han skaffa ett tillstånd för att hyra ut. Mikael valde ändå att ta ombord en fastighetsjurist med detsamma så att ingen tid gick till spillo.

Fastighetsjurist – en bra investering

Han hittade en fastighetsjurist i Göteborg som han gillade, och de träffades på dennes kontor. Mikael fick förklarat för sig att han inte behövde ett hyresavtal men att det var att föredra. Då kunde han förhindra att det skulle bli tvistemål i framtiden. Han råddes att exempelvis skriva in uppsägningstid, hyra, el och värme samt vad som gällde vid andrahandsuthyrning.

Då fastighetsjuristen hade stor kunskap om detta gick allt ganska snabbt, och snart fanns ett hyreskontrakt klart. Mikael hade fått uthyrningstillstånd och kunde nu sätta ut annons på de lägenheter som var redo för inflyttning. Han var så tacksam över fastighetsjuristen, utan denne hade han aldrig fått ihop ett så bra kontrakt.