Kategorier
Hälsa

Hälsokontroller i Uppsala för dig som vill undersöka din hälsa

Vi går till doktorn om vi känner oss krassliga eller sjuka. Men ibland kan det vara bra att gå och göra hälsokontroller ändå, trots att vi känner oss friska. I Uppsala kan man göra sådana.

För den som vill göra hälsokontroller i Uppsala finns det flera platser att vända sig till. Beroende på vem du är så kan du antingen gå genom ditt arbete och det företag du är anställd hos. Då kan du få göra en kontroll av din hälsa genom företagshälsovården. Har ni ingen sådan tillgänglig på ditt arbete kan du istället lyfta luren och ringa till din husdoktor eller din vårdcentral. Berätta att du vill göra en årlig hälsokontroll. Sedan får du tid hos en läkare för alla undersökningar som krävs. Om du däremot får en tid hos företagshälsovården för din hälsokontroll, kan du få tillgång till fler undersökningar.

Ta hand om de anställda med regelbundna hälsokontroller

Som företagare månar man om sina anställda. I alla fall om man vet vad som är bäst. Att ha friska, välmående och glada medarbetare på sitt företag gynnar företaget i längden. Man bör se till att skicka sina anställda på regelbundna hälsokontroller då och då. På en hälsokontroll går läkaren igenom kroppen, tar prover och man får ibland lämna ett arbetsprov. Detta görs för att kontrollera att hjärtat mår bra. Att säkerställa att ens hälsa är i bra skick är viktigt. Genom hälsokontrollen kan man upptäcka saker i tid och hinna göra någonting åt dem innan det är för sent.